1. Samle inn og analyser data
Start med å samle inn alle relevante energidata, inkludert strømregninger, drivstofforbruk og informasjon om produksjonsprosesser. Analyser og sammenlign dataene for å identifisere mønstre og potensielle energisparingsmuligheter.
Er du Fortum-kunde, anbefaler vi at du bruker Fortum Online. Her kan du få oversikt over strømforbruket ditt.
Les mer om Fortum Online
2. Vurder bygninger og utstyr
Gjør en grundig inspeksjon av bygninger og utstyr for å identifisere potensielle energityver. Vurder isolasjon, ventilasjonssystemer, belysning og apparater for å se om de kan oppgraderes til å bli mer energieffektive.
3. Identifiser energisparetiltak
Basert på dataanalyse og evaluering av bygninger og utstyr, identifiser konkrete tiltak som kan iverksettes for å redusere strømbruken. Prioriter disse tiltakene basert på deres potensial for å spare strøm og deres økonomiske gjennomførbarhet.
4. Iverksett tiltak
Utforme en handlingsplan og gjennomfør de valgte tiltakene. Dette kan omfatte installering av energieffektive belysningssystemer, forbedring av isolasjon, innføring av smarte kontrollsystemer eller opplæring av ansatte for å fremme energibevissthet og atferdsendring.
5. Oppfølging og evaluering
Etter at tiltakene er iverksatt er det viktig å fortsette å følge med på selskapets strømbruk og evaluere resultatene. Sammenlign de nye energidataene med de tidligere resultatene for å måle effektiviteten til iverksatte tiltak og identifisere mulige ytterligere forbedringer.
Oppsummering av Energikartlegging
Energikartlegging er en viktig investering for bedrifter som ønsker å redusere sine driftskostnader, miljøpåvirkning og bidra til en bærekraftig fremtid.
Fortum tilbyr energirådgivning til bedrifter som ønsker å bli mer energieffektive. Har du Fortum Online Pluss i strømavtalen din, er gratis energiråd inkludert.