Artikler om energi og bærekraft

Pil Se alle artikler

Praktiske råd for en energieffektiv sommer

Publisert 23.06.2023

Med disse rådene kan du optimalisere energiforbruket og reduserer kostnader i sommer.

Praktiske råd for en energieffektiv bedrift

Fornybar energi fortsetter å vinne frem, med sol- og vindkraftinstallasjoner som når nye høyder. Bærekraft har blitt et sentralt fokus, noe som får bedrifter til å ta i bruk miljøvennlige praksiser og prioritere rene energikilder. 

Les mer om fornybar energi her

Energisparetips for bedrifter

Optimalisering av kjølesystemer: I løpet av sommeren bruker kjølesystemer betydelig mengder energi. For å forbedre energieffektiviteten, bør du vurdere følgende:

 • Utfør jevnlig vedlikehold og rengjøring av kjøleutstyr for å sikre optimal ytelse.
 • Juster temperaturkontroller til et passende og komfortabelt nivå for å unngå overdreven kjøling.
 • Bruk smarte termostater eller programmérbare tidtakere for å tilpasse kjølingen basert på bruksområdet.

Effektiv belysning: Maksimer energisparing ved å implementere energieffektive belysningsløsninger:

 • Bytt til LED-belysning, som bruker betydelig mindre energi enn tradisjonelle lyspærer.
 • Installer bevegelsessensorer eller tidtakere som slår av lyset automatisk når det ikke er i bruk.
 • Benytt deg av naturlig dagslys når det er mulig, for eksempel ved å inkludere takvinduer eller plassere arbeidsstasjoner nær vinduer.

Smart energistyring: Ta i bruk energistyringspraksiser for å overvåke og optimalisere energiforbruket:

 • Gjennomfør jevnlige energiundersøkelser for å identifisere områder som kan forbedres og potensielle muligheter for energisparing.
 • Invester i energistyringssystemer som gir sanntidsdata om energibruk og muliggjør proaktiv energioptimalisering.
 • Engasjer ansatte

Les mer om; God energiledelse: En lønnsom investering for norske bedrifter

Kvinne i møtelokale

Sjekk strømforbruket ditt og få kontroll med Fortum Online

Fortum Online er den innovative bedriftsportalen som gir deg som kunde full oversikt over strømforbruket og kostnadene knyttet til alle dine strømmålere. Med denne kraftfulle verktøykassen kan du analysere kostnadsendringer og identifisere muligheter for besparelser, slik at du potensielt kan spare tusenvis av kroner hver måned!

Fortum Online er din personlige side for bedriftskunder, tilgjengelig for alle våre kunder. Dette brukervennlige verktøyet gir deg innsikt i bedriftens strømforbruk på en detaljert måte. Du får oversikt over påløpte og estimerte kostnader, samt en grundig analyse av hva som påvirker kostnadene. Med denne informasjonen kan du ta velinformerte beslutninger og ta grep for å redusere forbruket. Logg inn her

Fortum Online

PLUSS-versjonen: Enda flere fordeler! Som en del av Fortum Online PLUSS får du tilgang til ekstra funksjoner og fordeler som tar energistyringen til nye høyder. Her er noen av fordelene du får med PLUSS-versjonen:

 1. Budsjettering og kostnadsestimering: Planlegg og sett opp budsjetter for energikostnader, slik at du har full kontroll over økonomien.

 2. Avansert energistyring for byggene dine: Optimaliser energiforbruket i dine bygg ved å identifisere potensielle områder for forbedring og implementere effektive energisparetiltak.

 3. Kostnadshistorikk time for time: Få detaljert innsikt i kostnadene time for time, slik at du kan identifisere mønstre og trender i strømforbruket ditt.

 4. 2 timers ENØK-rådgivning inkludert: Som en ekstra bonus får du to timer med energiøkonomirådgivning, verdsatt til kr 2000,-. Våre eksperter vil veilede deg i å implementere energieffektive løsninger og optimalisere strømforbruket ditt.

Med Fortum Online og PLUSS-versjonen får du verktøyene du trenger for å ta kontroll over strømforbruket ditt, identifisere kostnadsbesparende muligheter og jobbe mot en mer energieffektiv fremtid. Logg inn i dag og oppdag hvordan Fortum Online kan bidra til å optimere din bedrifts energiforbruk!

Les mer og oppgrader til Fortum Online pluss her

konvertering (1)

 

Pil Se alle artikler

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne

shutterstock_631080719

Ola Nordmann

Business manager
eksempel@epost.no
+47 000 00 000