Artikler om energi og bærekraft

Pil Se alle artikler

Vålerenga Fotball: Med Fortum i ryggen

Publisert 7.03.2023

For å sikre den elektriske stemningen på Vålerenga Fotball Elite sine hjemmekamper, trenger Intility Arena strøm. 

Fortum23_Case_VIF-6

Siden 2017 har Vålerenga Fotball Elite spilt hjemmekampene sine på flotte Intility Arena, en fotballstadion øst i Oslo. Anlegget bruker mye strøm, fra flomlys og belysning til ventilasjon og oppvarming. Faktisk tilsvarer strømforbruket til Vålerenga Fotball hele 2 GWh, to millioner kWh i året. Dette inkluderer også næringsdelen på Intility Arena, der både store konsern og mindre bedrifter leier kontorplasser.

Strømavtalen til Vålerenga er en avtale med porteføljeforvaltning. Det vil si at porteføljeforvaltere handler kraftpriser frem i tid, også kalt sikringer, med mål om å sikre forutsigbare priser og på sikt sørge for lavest mulig strømkostnader.

– Første gang vi ble presentert for en forvaltningsavtale var det ukjent for oss. Men så fikk vi god innsikt fra Fortum, og ble trygge på at dette ville gi oss de beste forutsetningene i et 2-3 års perspektiv. Det ble et godt alternativ for oss og våre leietakere, fremfor å være i et svingende og uforutsigbart spotmarked, sier daglig leder på Intility Arena, Stig-Ove Sandnes.

Fortum_innhold (1)

Klubben for alle – også leietakerne

En porteføljeavtale egner seg for bedrifter som bruker mye strøm, gjerne over 100 000kWh i året. Det er det ingen av leietakerne på Intility som gjør, så de er derfor veldig godt tjent med at utleieren forhandler én felles strømavtale for alle leietakerne.   

– I et varierende strømmarked er det et viktig salgsargument for vår utleiedel at vi har en gunstig strømavtale på plass, sier Sandnes.

Fortum23_Case_VIFPÅ TRIBUNEN: Stig-Ove Sandnes, Daglig leder på Intility Arena. 

Kundeansvarlig i Fortum, Christoffer Trøbråten, støtter seg til Sandnes.

– Avtalen med Vålerenga har så langt gått veldig bra. Det er mye grunnet gullåret i fjor, der strømprisene steg til værs og vi satt igjen med sikringer til en relativt sett veldig billig penge. Det er viktig for oss å påpeke at denne avtalen ikke alltid er best, men at den over tid vil sikre god forutsigbarhet og lavest mulig priser, sier han. 

HubSpot Video

– Sammen med Vålerenga har vi kommet frem til ønsket strategi basert på hvor stor risiko Vålerenga ønsker å ta. Det handler om å finne en balanse mellom når de ønsker å følge spotprisen og når de ønsker å sikre seg, fortsetter Trøbråten.  

Når Fortum inngår et samarbeid om porteføljeforvaltning, gjøres det et innledende kartleggingsmøte. Der kartlegger vi kundens forbruksprofil, totalvolum og ønsket strategi. Hva skal forutsigbarheten gå på bekostning av? Hvor stor risiko skal vi ta? Etter dette inngår vi enten en diskresjonær avtale eller en rådgivende avtale – alt etter hvor involvert kunden selv ønsker å være.

Fortum_sitat_Vålerenga

Tett dialog og personlig oppfølging

Ved siden av å ha en strømavtale med Oslo-klubben, har Fortum også et sponsorsamarbeid med Vålerenga. Logoen er godt plassert på ryggen til spillerne, og det er tett dialog mellom kundeansvarlig i Fortum og gjengen på Valle.

– Vi kjenner Fortum godt fra før, og det ga oss en ekstra trygghet da vi skulle velge ny strømleverandør til stadionanlegget.

Han legger til at selve kunderelasjonen betyr mye.   

– Ved siden av å kunne konkurrere på pris har Fortum en tett oppfølging, både mot oss og med våre leietakere direkte. De har vært med på leietakermøter der de har gitt innspill til strømsparing (ENØK), elbillading og prognoser for fremtidens kraftmarked. Det var avgjørende for oss, sier Sandnes. 

Fortum23_Case_VIF-8

konvertering (1)

 

Pil Se alle artikler

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne

shutterstock_631080719

Ola Nordmann

Business manager
eksempel@epost.no
+47 000 00 000