Artikler om energi og bærekraft

Pil Se alle artikler

Fortum teamer opp med Vålerenga: En kjærlighetshistorie

Publisert 2.06.2022

Det er med mye stolt historie i bagasjen at Fortum nå blir hovedpartner for klubben i sitt hjerte. Målet er et grønt samarbeid – som også skal inspirere resten av byen til å tenke på bærekraft.

 

 

Mehran Amundsen-Ansari, markedssjef i Vålerenga Fotball Elite.

Bilde: Mehran Amundsen-Ansari, markedssjef i Vålerenga Fotball Elite.

Foto: Jan Tore Eriksen/NewsLab

– Det betyr mye å ha fått Fortum som hovedpartner. Vi tenker langsiktig og er opptatte av bærekraft og samfunnsansvar, så Fortums visjon er helt i tråd med vår. De har rett og slett en profil som passer oss perfekt, sier Mehran Amundsen-Ansari som er markedssjef i Vålerenga Fotball Elite. 

Samarbeidsavtalen gjelder ut 2023-sesongen, og gjør Fortum til Vålerengas strøm- og bærekraftspartner. Dermed blir Fortum-logoen plassert sentralt på drakta til Vålerengas eliteserielag, samt på shortsene til breddelagene. 

Begge parter beskriver samarbeidet som en kjærlighetshistorie. Hafslund, som Fortum har overtatt strømsalgsbiten til, var nemlig hovedsamarbeidspartner for Vålerenga i over 20 år. Drakta med Hafslund-logoen på brystet er fortsatt en favoritt blant mange supportere. 

– Hafslund bidro med mye for Vålerenga, både i og utenfor banen, og var opptatt av Vålerenga som klubb og hva vi gjorde for Oslo by. De hadde et eierskap til klubben gjennom mange år. Den dag i dag er det fortsatt mange som tror at Hafslund er hovedpartneren vår. Vi skal gjøre det vi kan for å få Fortum dit Hafslund var, lover Amundsen-Ansari. 

– Det er en stolt og gammel historie med Hafslund fra tidligere. Nå har vi funnet tilbake til hverandre, oppsummerer Marit Berg, forretningssjef i Fortum.

Grønt samarbeid i byen

Vålerenga har nylig begynt å satse for fullt på bærekraft, og ser fram til å lære av Fortum. Blant annet skal klubben få solceller på taket, de skal se hvordan de kan spare strøm, minke søppel og lage en strategi for å nå FNs bærekraftsmål. 

– Det handler ikke bare om økonomi, men om en partner som tenker langsiktig og hjelper oss å bli grønnere. Fortum blir en viktig partner i den satsingen, forteller markedssjefen. 

Sammen med Fortum skal Vålerenga også jobbe mot å synliggjøre bærekraft rundt om i Oslo, og bli mer synlige i bybildet. 

– Vålerenga tar samfunnsansvar, og det kan vi kjenne oss igjen i. Begges hjemmebane er Oslo og Akershus, og vi vil også ta mer samfunnsansvar i nærmiljøet. Vi vil være med på noe vi synes er positivt og bra, og der deler vi samme verdier som Vålerenga, forteller Berg.

Bilde: Mehran Amundsen-Ansari, markedssjef i Vålerenga Fotball Elite.

Foto: Jan Tore Eriksen/NewsLab

Ikke bare eliten

Vålerenga har en lang og stolt historie i Oslo, med godt over 100 år i byen. Klubben ble grunnlagt i 1913 på østkanten, og har fokus på mangfold og å gi et tilbud til alle. Ifølge Amundsen-Ansari er det 70 nasjonaliteter i klubben. 

– Vi er grunnlagt på østkanten, og har utbredelse i hele i Stor-Oslo. Det er vi veldig stolte av. Vi har ikke så mye å vise til når det gjelder sportslige resultater, men arbeidet utenfor banen er minst like viktig. Vi er en åpen klubb og jobber mot rasisme, for mangfold og inkludering. 

Blant annet er klubben rundt på skolebesøk, og gir barn som kommer fra mindre ressurssterke hjem mulighet til å spille fotball og gå på fotballkamper. 

– Vi er klubben for alle. Vi skal bli ekstra gode på det vi er gode på, ta mer samfunnsansvar og være synlige, understreker Amundsen-Ansari. 

For Fortum er også arbeidet med barn og unge et viktig fokusområde, blant annet gjennom samarbeidet med Miljøagentene. 

– Vålerenga er en stor breddeklubb, og setter ungdom i aktivitet. Fortum har fokusert på det i alle år, det har vi i ryggmargen, sier Berg. 

Fan fra første stund

Selv om samarbeidsavtalen kun varer ut 2023, med opsjon på ett år, er begge parter klare for et lengre forhold. 

– Vi er ikke en medgangssupporter og heller ikke elitefokuserte. Vi går inn i et langsiktig samarbeid som har vært veldig godt så langt. Vi har blitt inkludert og tatt godt imot. Vålerenga er en proff klubb å samarbeide med, oppsummerer Berg. 

Amundsen-Ansari setter stor pris på at Fortum ikke bare er opptatt av elitelandslaget, men av klubben som helhet. 

– Vålerenga Fotball Damer er faktisk den eneste klubben i Norge som har gått gradene selv, uten å ha blitt kjøpt opp eller slått sammen med noen. Og nå er de blant landets beste. 

Selv har Mehran Amundsen-Ansari vært VIF-fan siden han var tenåring. 

– Jeg kom til Norge fra Iran i 1998, og så Vålerenga under min første fotballkamp på Ullevål tidlig på 2000-tallet. Siden har det vært min klubb.

Les flere kundehistorier om hvordan Fortum samarbeider om bærekraft 

Pil Se alle artikler

shutterstock_631080719

Business manager
+47 000 00 000